среда, 11 ноября 2015 г.

Рідна мова - життя духовного основа

Щороку 9 листопада Україна відзначає велике духовне свято - День української писемності і мови. За традицією ми святкуємо його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. 
Як море починається з річки, так українська мова починається з писемності.
З нагоди свята до дитячої бібліотеки завітали учні 4-го класу Казанківської ЗОШ №2 на мовний вернісаж "Рідна мова - життя духовного основа". 
Впродовж заходу діти мали змогу ознайомитись з основними етапами розвитку української писемності, переглянути слайдову презентацію "Рідна мова чиста, як роса", декламувати вірші про мову, які вони заздалегідь підготували. Також розглядали різні мовні ситуації - коли ми розмовляємо українсько-російським суржиком, забруднюємо мову "сучасними висловами", які є вульгарними. Подібні слова свідчать тільки про духовну убогість мовця.
На закінчення з дітьми було проведено "Мовну ігротеку", яка складалася з таких конкурсів: Знавці української мови. Загадкова сторінка. Закінчи прислів'я. Подорож до країни фразеології. Друзі мови - скоромовки. Наше привітання.



Комментариев нет:

Отправить комментарий