среда, 27 апреля 2016 г.

Чорнобиль немає минулого часу

          До відзначення 30-ї роковини аварії на Чорнобильській АЕС в бібліотеці організовано ряд заходів.


З читачами молодших класів проводились рекомендаційні бесіди біля викладки друкованих матеріалів «Нехай ніколи не повториться чорнобиль». Вона зацікавлювала не тільки дітей, а й батьків. Діти приносили до бібліотеки паперових журавликів та клали їх біля представленого матеріалу, в знак пам'яті про тих, хто помер внаслідок ядерного вибуху. На відділі обслуговування учнів 5-9 класів також організовано перегляд матеріалів, які свідчать про страшну трагедію, яка трапилась 26 квітня 1986 року, коли над четвертим реактором Чорнобильської атомної станції несподівано велетенське полум'я розірвало нічну темряву.
       Саме в день відзначення роковини страшної аварії в бібліотеці пройшло два масові заходи. Година застереження «Трагедія нашої епохи» для учнів 6-7 класів Казанківської ЗОШ №2 та екологічний бумеранг «Довкілля з користю» для учнів 4 класу Казанківської ЗОШ №2. На заходах діти отримали інформацію про вибух на атомній електростанції та її непоправимі наслідки для нашої країни і всієї планети. Було згадано поіменно перших ліквідаторів аварії – пожежників, які відважно гасили пожежу, що стала для них останньою в житті. 28 чоловік двох пожежних караулів затулили собою не тільки станцію, а й Європу. Шість чоловік загинули майже відразу – Віктор Кібенок, Василь Ігнатенко, Володимир Правик, Валерій Ходемчук, Микола Ващук, Микола Титенок, Володимир Тишура.  Так вони жили, працювали й увійшли в безсмертя. Згадані були і імена відважних наших земляків, які приймали участь у ліквідації аварії, і внаслідок ураження радіацією відійшли у вічність уже в роки сьогодення. Це Микола Осінчук, Микола Косич, Юрій Бурковський, Микола Федоренко, Павло Лебідь, Микола Метельський, Володимир Послушняк, Віктор Недашковський. Хвилиною мовчання присутні вшановували пам'ять тих, чиї життя забрало чорнобильське лихо. Дітям були представлені слайдова електронна презентація «Чорнобиль. Екологічна катастрофа» та музично-документальний кліп «Біль і трагедія Чорнобиля». Учні 4 класу  мали змогу переглянути пізнавальні мультфільми «Хлопчик і Земля», «Для чого потрібне повітря», «Бережіть воду», «Бережіть природу» та висловити свою думку стосовно охорони навколишнього середовища.

Після заходу в бібліотеці продовжилась розмова з учнями 6-7 класів біля меморіального знаку, який було встановлено в цей скорботний день. Знову були сказані щирі слова подяки всім ліквідаторам аварії, висловлені побажання та надії, що таке страшне лихо ніколи не повториться.








Комментариев нет:

Отправить комментарий