четверг, 13 октября 2016 г.

МИ РОДУ КОЗАЦЬКОГО ДІТИ


Під такою назвою напередодні величного свята, яке відзначають14 жовтня, в Казанківській РДБ пройшло свято юних патріотів. Цей осінній день, 14 жовтня, поєднав у собі декілька знаменних дат. Насамперед, це одне з найбільших осінніх свят – свято Покрови, яка була покровителькою українського козацтва. Також в цей день, з метою вшанування мужності та героїзму захисників, незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, наша країна відзначає День Захисника України.

На захід були запрошені учні 5-а класу Казанківської ЗОШ № 1, разом із класним керівником Сорочан О.М. Під час проведення козацьких конкурсів, діти пройшлися сторінками історії Запорізької Січі. В самому конкурсі прийняли участь всі хлопчики класу, дівчаткам було відведено роль судів. «Юним козакам» довелося подолати такі завдання: «Екскурс в історію» - питання з історії козаків; «Козаки – любомудри» - з певної кількості слів необхідно було вибрати ті, які мають відношення до козаків; «Сивий коник – рідний брат» - намалювати коня; «Товмачі» - здійснити переклад російських слів на українську мову; «Козацька спритність» - із зав’язаними очима зібрати якнайбільше певних предметів; «Питання із шапки» - хто швидше і правильніше дасть відповідь на питання.  За правильні відповіді хлопчики отримували від дівчаток фішки, по більшій кількості яких і було визначено переможця та кращих знавців козачат.Під час конкурсів увазі присутніх були представлені музичні кліпи «Світ без війни», «Мир, який потрібен мені».  Звучали козацькі пісні, деякі з них діти знали, тож завзято співали.
По закінченні заходу діти проголосили, що вони будуть любити нашу Україну, зберігати й примножувати те, що надбали прадіди, діди, батьки.



Комментариев нет:

Отправить комментарий