понедельник, 30 января 2017 г.

Поповнення читацької родини

Першачки Казанківської ЗОШ №1 доторкнулися до чарівного світу книги і обговорили тему Соборності України.
Днями учні 1-Б класу Казанківської ЗОШ №1 вперше відвідали районну дитячу бібліотеку. Вчитель початкових класів, вихователь групи продовженого дня Л. В. Кравчина, бібліотекарі Н. В. Послушняк та О. В. Вишнякова познайомили першачків з чарівним світом книги.
Дітлахи - покоління епохи комп'ютерів, інтернет-технологій та гаджетів з величезною цікавістю взялися гортати книги, пожадливо тягнулися до яскравих, прекрасно проілюстрованих художніх книг та енциклопедій, активно відповідали на запитання бібліотекарів, виявляли бажання брати участь у цікавих заняттях, які їм пропонували. Спочатку учні першого класу завітали до зали для найменших читачів, де були представлені цікаві книжкові виставки та куточок "швидкої допомоги" для "хворих" книжок, які потребували "лікування". Наступною "зупинкою" була світла й простора читальна зала для старших учнів. Тут малеча переглянула мультфільм про книжки, потанцювала під звуки веселих пісеньок. Дівчатка сформували коло і закружляли у хороводі, хлопчики ж продемонстрували знання рухів з гопака. Усім першачкам вручили "посвідчення читача" і запросили відтепер бути активними членами любителів книги.
Наостанок працівники бібліотеки провели цікаву бесіду з дітками про Україну і значення в історії нашої країни Дня Соборності. Учні одразу ж звернули увагу на дві карти України, які стояли в центрі зали: менша, вклеєна жовто-блакитними серцями - це колективна робота їх старших товаришів і більша - справжня модель з 3-D елементами, яка зображає, чим багата кожна область нашої країни. Дітлахи, попри свій вік, виявили неочікувано глибоке розуміння ситуації, що склалася у нашій країні через воєнний конфлікт на Сході України. Напевне, через те, що деякі з них є дітьми людей, котрі захищають вогненні рубежі на Донбасі. Можливо, і нам, дорослим, слід у чомусь брати приклад з наших дітей, які палко і щиро люблять Батьківщину, виявляють безмежну жагу до знань і чарівного світу книги.


Комментариев нет:

Отправить комментарий