вторник, 21 февраля 2017 г.

Рідна мова - дивна дивина

Під такою назвою для учнів 5-б класу Казанківської ЗОШ №1 організовано захід - мовний калейдоскоп "Рідна мова - дивна дивина".

Чому саме калейдоскоп? Тому що в калейдоскопі різнокольорові скельця складаються в різні чудернацькі візерунки-орнаменти. А наша мова, як ті чарівні  скельця, складається із чарівних звуків, мудрих слів, крилатих висловів. Вона запашна, співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів
Захід  також проходив у формі змагання знавців української мови. Клас розділився на дві команди - "Українські зірочки" та "Калинонька". Змагання були різні: "Хто це? Що це?", "Скоромовки", "Склади слово", "Він - вона", "Жартівлива торбинка", "Відгадай прислів'я", "Не кидай слів на вітер", "Народ скаже, як зав'яже", "Прямо чи влучно", "Загадки від літературних героїв", "Народна мудрість", "Перекладачі". 
На стіл кожної із команд за правильну відповідь "падала" зірочка. За допомогою підрахунку зірочок визначилась команда переможниця - "Українські зірочки", яка і стала найяскравішою зіркою у барвистому калейдоскопі рідної мови.





Комментариев нет:

Отправить комментарий