пятница, 17 мая 2013 г.


                                                     Історія бібліотеки



            Казанківська районна дитяча бібліотека розпочала своє існування з 1948 року з книжкової шафи, яка стояла в бібліотеці дпя дорослих. Література, що знаходилася в ній, була дарованою жителями селища, або передана з бібліотек міста Миколаєва.
      З 1948 року по 1965 рік в дитячий бібліотеці працювала Ніна Никифорівна Воробйова. Вона збирала дитячі книжки для бібліотеки, ходила від хати до хати, щоб якомога більше поповнити книжковий фонд для дітей.
        Самостійною стала 28 квітня 1954 року та отримала назву Казанківська дитяча районна бібліотека.
На той  час книжковий фонд нараховував близько 3-х тисяч примірників. У 1956 році 20 травня районна газета "Червоний прапор" писала: "За останній рік значно збільшився книжковий фонд нашої бібліотеки. Одночасно зростає кількість читачів та підвищується їх інтерес до книги. З великою цікавістю діти читають книги про техніку, радянський спорт, художню літературу..."
Бібліотека отримувала такі періодичні видання: "Зірка", "Юний ленінець", "Піонерська правда", "Піонер" та багато інших дитячих видань. Бібліотека на той час знаходилася в одному приміщенні з Районним будинком піонерів. З 1965 року в бібліотеці стали стабільні кадри. Її колектив складався з 4-х чоловік. Приміщення бібліотеки займало три кімнати. Читачів до бібліотеки ходило багато. Не всі запити на книги відразу можна було задовольнити, тому утворювалися черги - йшов попередній запис на окремі книги. Із технічних засобів крім фільмоскопу бібліотека нічого не мала.
    В 1971 році бібліотека переїхала в краще приміщення, де і знаходиться по даний час. Як і раніше вона ділить одне приміщення з Районним будинком дитячої та юнацької творчості. Площа бібліотеки становить 142 кв. м., у тому числі для зберігання книжкових фондів -64, для обслуговування користувачів -53. Кількість читацьких робочих місць - 44.
    У 1983 році  на відділі обслуговування дошкільників та учнів 1 - 4 класів створено читацьке об'єднання "Буратіно", яке з роками переросло в театр книги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий