вторник, 20 мая 2014 г.

Відлуння свята

Роки війни – роки пам’яті

Вже стало звичним проведення спільних виховних заходів працівниками культури для учнів Казанківщини, користувачів бібліотеки та вихованців гуртків БДЮТ. Наразі, у районній бібліотеці для дітей пройшла година пам’яті, присвячена подіям Великої Вітчизняної війни.
У заході взяли участь учні 9-А класу Казанківської ЗОШ №1 з керівником Ольгою Миколаївною Сорочан та учні 9 класу Казанківської гуманітарної гімназії з класним керівником Мариною Олександрівною Палигіною. Юнь мала змогу оглянути тематичну виставку дитячих малюнків. Після чого вони прослухали пізнавальну розповідь з мотивами відеосюжетів та пісень тих років. Так, бібліотекар Казанківської районної бібліотеки для дітей О.П.Казаріна розповіла дітям про трагічні події часів Великої Вітчизняної війни та героїзм нашого народу.
Далі педагог – організатор БДЮТ В.Є.Городашина представила до уваги учасників заходу слайд-презентацію, котра мала назву «Холокост – трагическая страница истории Второй мировой войны».
Цю тему продовжила директор Казанківського районного народного музею Н.Д.Маслова, навівши документальні факти стосовно Холокосту на Казанківщині. Ця інформація по-особливому була сприйнята вразливими дитячими серцями та змусила їх замислитися над змістом та цінністю людських життів. На завершення лекції, методист районного Будинку культури Яна Іщенко прочитала слухачам уривок з оповідання «Туся, зламана квітка», в якому розповідається про маленьку дівчинку з невеличкого села на Казанківщині, життя якої обірвалося ще на початку війни, тому що Туся була єврейкою. Цю хвилюючу розповідь про дитинство Тусі написала її краща подруга Ганна Кудлінкова. Згодом оповідання було надруковане в журналі «Саксагань»№2, 1994 рік.

Особливої зворушливості заходу надали запалена свічка та звуки метронома, що відбивав хвилину мовчання під час вшанування пам’яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.




Комментариев нет:

Отправить комментарий