среда, 23 апреля 2014 г.

   «Дай нам, Земле, з джерел твоїх сил»

Актуальним напрямком екологічної культури в бібліотеці є формування у користувачів бібліотеки  екологічної культури , зміни поглядів дітей на живу і неживу природу, визнання за нею права на благополуччя та сталий розвиток, що свідчитиме про розширення моральної свідомості.
            Щороку працівниками РДБ та БДЮТ організовуються заходи до Дня довкілля та Всесвітнього дня Землі. 22 квітня до Казанківської РДБ завітали учні 7 класу Казанківської ЗОШ №2 на годину довкілля «Дай нам, Земле, з джерел твоїх сил», на якій вони потрапили у справжню чарівну весняну казку. В казці вони зустрілися з велетнями – чарівниками, без яких не може існувати наша планета жодної миті. А це Сонце, Земля, Вода, Повітря та Любов. Кожен з цих персонажів впевнив присутніх в необхідності його існування, тому що без них у довкіллі не буде панувати гармонія. Вони також дітей закликали бережно відноситись до всього оточуючого в природі. Тому що Планета у нас одна, одна на всіх землян, і іншої не буде. І коли кожен буде знати про велетнів – чарівників ще більше, берегти і турбуватися про них, то наше довкілля стане чистим і гарним, придатним для життя, а наша планета буде справді затишною і чистою, найкращим місцем для людей. Тож чи не казка наше життя ? І все це чарівне довкілля, і все живе треба любити і берегти, щоб жити у гарній казці.

          В процесі заходу дітям були представлені електронна презентація «Природа – наш дім», відео – кліп «Наша планета Земля» та повчальний мультфільм «Хлопчик та Земля».






Комментариев нет:

Отправить комментарий