среда, 18 февраля 2015 г.

Мовний всезнайко

Напередодні свята української мови для учнів 4-го класу ЗОШ №2 було організовано турнір знавців української мови "Мовний всезнайко". На заході присутні мали змогу показати свої знання, уміння, навички, ерудицію, кмітливість та показати, як вони знають нашу українську мову.
Для проведення конкурсу було виготовлено макет рушника. Український рушник - це національний оберіг, прикраса, невід'ємна складова українського побуту. Тож учасницям команд "Чомусики" та "Запитайлики" необхідно було "вишити мовний рушничок".За кожну правильну відповідь на питання одна з команд отримувала по квіточці для рушника та прикріплювала його на стенді. Турнір складався з 4 конкурсів: "Знавці української мови", "Сторінками народної мудрості", "Буду я навчатись мови золотої", "Яка чудова українська мова". Гарні знання показали учні в конкурсі "Знавці української мови". Вони правильно давали відповіді на питання: які види є мовлення, з яких частин складається текст, які бувають типи текстів, якими бувають речення за метою висловлювання та ін. В конкурсі "Сторінками народної мудрості" учасники команд відгадували назву казки за уривком тексту, вправно промовляли скоромовки, намагаючись переговорити сусіда, продовжували прислів'я та приказки. В конкурсі "Буду я навчатись мови золотої" діти знаходили помилки в словах та доводили правильність написання речень. Метою конкурсу "Яка чудова українська мова" було із представлених слів та словосполучень скласти невеличкого віршика. Команди старанно трудились над поставленими завданнями. А щоб вболівальники не нудьгували - з ними теж проводились конкурс "Доповни словечко" та весела гра "Так чи ні".
По кількості правильних відповідей та отриманих квіточок було визнано команду  переможця. Ними стала команда "Запитайлики". Гарним та яскравим вийшов "Мовний рушничок". А команди - учасниці отримали подяки за перемогу та за участь в турнірі.








Комментариев нет:

Отправить комментарий