среда, 23 марта 2016 г.

Читай як я! Читай краще мене!


В рамках Тижня дитячого читання «Читаюча дитина – майбутнє України» в Казанківській РДБ було організовано чемпіонат з читання «Читай як я! Читай краще мене!».  За основу проведення заходу було взято досвід роботи Березанської РДБ. В конкурсі взяли участь учні 2-а класу Казанківської ЗОШ №1. Ми вирішили провести такий захід саме з малятами, вони ще тільки вчаться читати і в основному читають вголос. Але їхнє читання повільне, монотонне, без інтонації. Тож завданням було те, щоб кожен учасник прочитав виразно текст, з інтонацією передав діалог персонажів.

Чемпіонат з читання проходив у вигляді конкурсу, який складався з двох турів. Перший тур – домашнє завдання, де кожен з учасників готував уривок з казки. Важлива умова – треба прочитати текст так, щоб сподобалось і зацікавити ним присутніх.
У другому турі учасники отримали для читання вголос незнайомий уривок з книги Галини Малик «Вуйко Йой і Страшна Велика Кука». Комусь дістався легший текст, комусь важчий. Все залежало від того, який білетик потягнеш де вказана назва тексту. Діти старались гарно прочитати текст, пояснити значення незрозумілих для них слів, таких як: вуйко, кресаня, конферансьє, битися об заклад , сканзен та інші. В тлумаченні незрозумілих слів приймали участь і глядачі.
Оцінювся конкурс за п’ятибальною системою, враховуючи техніку читання та артистизм.
Дуже важко членам журі, до складу  якого входилала і класовод Тетяна Анатоліївна Авраменко, було оцінити старання дітей. Із одинадцяти учасників переможцями стали Ліза Кирка та Даша Івженко. Вони отримали грамоти. Інших учасників нагородили подяками.
На закінчення конкурсу всі прийшли до висновку, що треба читати книги вдумливо і уважно, не поспішаючи, і не просто читати, а читати вголос. Адже читання вголос допомагає боротися з неуважністю і бути більш зосередженими.





Комментариев нет:

Отправить комментарий