четверг, 10 марта 2016 г.

Мамині руки любов’ю зігріті.


Напередодні жіночого свята  в Казанківській РДБ відбулися родинні зустрічі. Після закінчення робочого дня до бібліотеки сходились родини – мами, батьки, діти. Метою зустрічі було відзначення  8 березня та вітання найближчих, найдорожчих, найрідніших людей . Присутні зібралися на захід, щоб згадати своє дитинство, переглянути сторінки власного життя, щоб поговорити про найдорожчу людину, про людину, перед якою ми завжди в неоплатному боргу.

Мама, мамочка, матуся… Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, що називає людину, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша.
Гарні слова побажань почули мами від своїх дітей. Діти читали вірші, співали пісні, в яких звучала найвища любов до мам.
Захід був наповнений іграми, конкурсами як для мам, так і для дітей. Для дівчаток умовою гри «Дочки – матері» було вправно запелинати ляльку та заспівати їй колискову. Мамам у грі «Дитячі мрії» потрібно було відгадати мрію своєї дитини. А ще діти і мами із зав’язаними очима вгадували своїх найрідніших по руках. Складали квіточку, але треба було скласти її так, щоб утворилося прислів’я, слова якого були написані на пелюстках.
Дуже сподобався дітям майстер –клас, по виготовленню подарунків для мам. «Мамині руки любов’ю зігріті» - діти обводили на аркуші кольорового картону мамину руку, вирізали її. При цьому мами могли допомагати дітям. Потім на  руку клеїлись кольорові сердечка, як знак любові та ніжності. Далі закріплювалась мамина рука на підставку. Ось і готовий перший подарунок для матусі.
«Сердечко для мами» -виготовлення подарунку, який висловлює дитячу любов,  велику і чисту, безмежну і щиру. До виготовлення такого сердечка діти готувались в бібліотеці заздалегідь. Виготовляли макет серця та квіточки. А вже на заході залишалось тільки створити сердечко, сказати мамам як вони їх люблять.
Мамам дуже сподобались дитячі вироби. А діти зазначили, що мамині руки завжди найтепліші, мамине серце завжди найвірніше.
По закінченню зустрічі всі присутні насолоджувались тістечками, цукерками. Пили запашний чай та смачний сік. І незважаючи на те, що за вікнами давно вже потемніло, додому ніхто не поспішав. Йшла жвава розмова та лунав веселий дитячий сміх.












Комментариев нет:

Отправить комментарий