среда, 10 мая 2017 г.

# Читаємо твори Рутківського


День читання "Читаємо твори Рутківського"

Казанківська районна бібліотека для дітей активно включилась в організацію та проведення літературної акції  "Дня читання "Читаємо твори Рутківського", яка присвячена 80-річному ювілею автора , популяризації та просуванні творчості сучасного українського письменника.
Ознайомлення читачів бібліотеки з життєвим та творчим шляхом письменника проходило під час проведення Літературного портрету "В.Г.Рутківський - дітям".

Огляд літератури  "Приємне читання разом з творами Володимира Рутківського" ознайомив дітей з   творами для дітей та юнацтва : повісті "Аннушка", "Гості на мітлі", "Бухтик з тихого затону", "Канікули у Воронівці", "Намети над річкою", "Слуга баби - Яги"; повість -легенда "Сторожова застава", книга нарисів "Земля майстрів", п'єса-казка "Прибульці"; історичний роман "Сині води", книга про німецьку окупацію під час Другої світової війни "Патерчата".  
Осягнути феномен успіху трилогії В. Рутківського "Джури", допомогти юним читачам  осмислити внесок героїв твору - підлітків у визволення рідного краю від загарбників до появи Запорізької січі; зрозуміти їхні характери та долі, утвердити думку про духовну красу людини, яка пов'язує своє життя з історичним буттям народу - допомогла віртуальна подорож за творами В. Рутківського, яка повела дітей у захоплюючу подорож складного періоду протистояння українців турецько-татарським набігам і сваволі польсько-литовських магнатів та зародження козацтва в Україні.



Комментариев нет:

Отправить комментарий